LÄMSÄN ERÄMIEHET ry perustettiin 16.2.1969

Perustajajäseniä olivat: Tauno Kärnä, joka toimi seuran ensimmäisenä puheenjohtajana vuoteen 1970 asti. Muita perustajajäseniä olivat Heikki Heikkinen, Ville Käkelä, Lenne Kurtti ja Pentti Kärnä, sekä isäni Sulo Paavali Nevala, joka valittiin seuran ensimmäiseksi sihteeriksi.

Sittemmin seuraa ovat johtaneet Pentti Kärnä, Mikko Nevala, Immo Lehto, Reijo Lehto, Eino Tuikkanen ja Reijo Palosaari. Tällä hetkellä jälleen allekirjoittanut.

Sihteereinä ovat olleet Seppo Vähätalo, Hannu Multasniemi, Reijo Lehto, Aatos Karjalainen, Taisto Palosaari ja Ari Rönkkönen. Nyt sihteerinä on Jaakko Palosaari.

Seura anoi ensimmäiset hirviluvat vuonna 1976 ja sai 1 aikuisen ja 1 vasan kaatoluvat.

Ensimmäinen hirviporukan johtaja oli Seppo Vähätalo, jonka jälkeen johtajina ovat toimineet Eino Tuikkanen, Veli Palosaari, Mikko Nevala, Juhani Kurvinen ja viimeisimpänä Markku Lehto.

70-luvun lopulla alettiin todenteolla pitää talkoita. Tehtiin riistapeltoja ja rakennettiin ampumalavoja. Pidettiin tansseja mm. valistustalolla ja Kemilän tanssitalolla. Järjestettiin seuran hiihto- ja pilkkikilpailuja. Osallistuttiin seurojen välisiin hirvenhiihtokilpailuihin. Hankittiin pienoishirviratalaitteet ja ilmakivääri, jonka sijoituspaikka oli silloin vielä toiminnassa olleen Tammelan koulun kellaritiloissa. Savikiekkoheitin saatiin lahjoituksena.

Myöhemmin hankittiin uusi siirrettävä savikiekkoheitin, jota säilytetään puheenjohtajan kotivarastossa. Heitin on lainattavissa kaikkien halukkaiden harjoitteluun.

80-luvulla ostettiin Kuusamon kunnalta entisen Lämsänkoulun paikasta tontti. Siihen rakennettiin yhteinen maja Joukamon kalastuskunnan kanssa. Maja toimii kylän yhteisenä kokoontumispaikkana ja kokouksien sekä juhlien pitopaikkana. Rakennettiin myös talkoilla rantaan sauna.

Majaa ja saunaa voidaan vuokrata yhdessä tai erikseen lyhytaikaiseen yöpymiseen.

Tauno Palosaarelta vuokrattiin tontti Lusminkijärven länsipäästä ja sinne rakennettiin seuran ensimmäinen hirviliiteri.

90-luvulla rakennettiin seuran majan tontille uusi hulppea hirviliiteri, johon tuli koneellinen nylkytila, kylmäsäilytyshuone ja asianmukaisilla laitteilla varustettu paloitteluhuone.

Viimeisimpänä rakennuksena tehtiin 2013 hirviliiterin viereen varasto/lisätila astioitten yms säilytykseen.

Puh.joht. Mikko Nevala